Skip to main content

Medicatie bij opname

Tijdens uw opname in het ziekenhuis wordt uw medicatie verzorgd door de ziekenhuisapotheek. Het team van de ziekenhuisapotheek werkt achter de schermen bij het Elisabeth Ziekenhuis. Ze zorgen ervoor dat u bij opname de benodigde medicatie krijgt.

Daarnaast onderzoeken ze of het gebruik van bepaalde geneesmiddelen veilig is voor u (bv. in combinatie met andere geneesmiddelen). Zij beoordelen voorgeschreven medicatie en adviseren artsen en verpleegkundigen over eventueel nodige wijzigingen. Indien ze meer informatie nodig hebben om een goed advies te kunnen geven, nemen ze contact op met de arts, uw eigen apotheek of komt een apothekersassistente bij u op gesprek.

Breng uw medicijnen mee

Als een arts of specialist u geneesmiddelen voorschrijft, is het erg belangrijk dat zij weten welke geneesmiddelen u al gebruikt. Breng daarom altijd een actueel medicatieoverzicht mee van uw apotheek, zowel bij een opname als bij een bezoek aan de polikliniek of Spoedeisende hulp. Het is ook handig dat u de pillendoosjes meeneemt van uw huidige medicijnen. Zo kunnen de artsen met het advies van de ziekenhuisapotheek beter beslissen over uw geneesmiddelen.

Veiligheid en expertise

De buitenwereld gaat steeds kritischer met medicatie om. U vindt het toch ook belangrijk om te kunnen vertrouwen op uw medicatie? U wilt dat uw geneesmiddelen afgestemd zijn op uw individuele situatie, goed werken en veilig zijn. Daarom zorgt de ziekenhuisapotheek voor scholing van artsen, verpleegkundigen en apothekersassistenten en voert ze wetenschappelijk onderzoek uit. Zo kunt u vertrouwen op ons medicatiebeleid. Onze experts zorgen dat alles goed geregeld is.

Recepten bij ontslag

Krijgt u een recept mee als u wordt ontslagen uit het ziekenhuis? Dan kunt u dit direct bij Apotheek DeLeij ophalen.


Apotheek DeLeij bedient:

  • patiënten met recepten van de poliklinieken
  • patiënten, vanuit de verpleegafdelingen met ontslagmedicatie
  • bezoekers
  • personeelsleden St. Elisabeth Ziekenhuis etc.

Apotheek DeLeij
Medisch boulevard St. Elisabeth
Ziekenhuis Tilburg

Hilvarenbeekseweg 60-11, 5022 GC Tilburg
T 013 - 221 57 88 -> keuze 1
F 013 - 221 39 58
info@apotheekdeleij.nl

Openingstijden Apotheek DeLeij

Maandag
08.30 – 17.30 uur
Dinsdag
08.30 – 17.30 uur
Woensdag
08.30 – 17.30 uur
Donderdag
08.30 – 17.30 uur
Vrijdag
08.30 – 17.30 uur
Zaterdag
10.00 – 13.00 uur


Op zon- en feestdagen is de apotheek gesloten.

Buiten deze tijden kunt u terecht bij de dienstapotheek. Lage Witsiebaan 2a in Tilburg (naast de Centrale Huisartsenpost).

Telefoon 0900-belrecept of 0900-2357323
Routebeschrijving Dienstapotheek ›